Camping ***

Le Clos Bouyssac

OP VERKENNING IN DE REGIO LOT,  ZUIDERLIJK VAN DE DORDOGNE

 

Een verblijf in de Lot is niet compleet zonder een bezoek aan de regiohoofdstad Cahors (42 km). In deze stad getuigen de straten en monumenten van een rijke geschiedenis, van de Romeinse tijd tot de middeleeuwen. Breng een bezoek aan de kathedraal Saint-Etienne, de Valentré-brug en de overblijfselen van het Gallo-Romeinse amfitheater om zelf een duik te nemen in dit verleden!

In de buurt van de camping ga je tevens op zoek naar voetsporen van dinosaurussen in "la Plage aux Ptérosaures" (28 km), wandel je door de vallei van de Lot en bekijk je de wijngaarden van Cahors, laat je je overdonderen door de grillige kliffen van Bouziès (67 km) en flaneer je door middeleeuwse dorpen als Puy-l'Évêque (10 km) en Saint-Cirq Lapopie (68 km). Ook een verkenning van de prehistorische grot van Pech-Merle (65 km) is de moeite waard! Verder zijn de plaatsen Villeneuve-sur-Lot (35 km), het bijna geheel ommuurde Pujols (40 km) en Gourdon leuke daguitstapjes

Saint Cirq-Lapopie dat van zijn hoge rots de behouden landschappen van de Lot vallei domineert, geldt als één van de meest opmerkelijke dorpen van Frankrijk. Het dorp Saint-Cirq-Lapopie, volledig als Historisch Monument geklasseerd, staat tevens op de lijst van mooiste dorpen van Frankrijk. Er wonen veel bekende artiesten en schrijvers, gecharmeerd van deze plek, koos ervoor hier te wonen. Dit hooggelegen dorp is inderdaad fotogeniek met zijn mooie, stenen woningen met daken met bruine dakpannen die een harmonieus geheel vormen, en zijn gotische kerk die oprijst langs de rand van de klif. De mooie steegjes van het dorp staan vol met bloemen, Het is hier heerlijk wandelen tussen ambachtswinkeltjes en kunstgalerijen.

 

RESERVEREN

RESERVEREN

Rocamadour, een heilig stadje en belangrijke plaats voor pelgrims, domineert, vastgepind op zijn kalkklif, het ravijn van Alzou. Rocamadour is na de Mont Saint-Michel de meest bezochte plaats van Frankrijk.

Na de 216 treden van de Grote Trap naar het kerkplein, ontdekken de pelgrims en wandelaars de zeven heiligdommen van Rocamadour, waaronder de Notre-Damekapel, de Saint-Sauveurbasiliek en de Saint-Michelkapel. Zeker de moeite waard is de Notre-Dame kapel waarin een standbeeld van de Zwarte Madonna uit de 12e eeuw.

Op het Kerkplein is ook de ingang van het museum voor Gewijde Kunst dat een collectie religieuze werken van de stad huisvest. Vanaf de top van het middeleeuwse dorp, of vanaf de wallen van het vroegere fort, is het uitzicht over het ravijn van de Alzou en het Regionaal Park van de Causses du Quercy echt prachtig.

 

In Rocamadour kunnen de wandelaars ook de mooie minerale druipstenen bewonderen net als de 20.000 jaar oude rotstekeningen tijdens een bezoek aan de Wonderengrot.

RESERVEREN

De bruisende oude stad Cahors, gebouwd op een schiereiland langs de oever van de Lot, biedt met haar steegjes en architectuur een gezellige sfeer. De Valentrébrug, symbool van de stad en gebouwd in de 14e eeuw, is tegenwoordig ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit versterkte bouwwerk met pijlerkoppen is bijzonder omdat het is  voorzien van drie torens. Dit maakt deze brug uniek in de wereld! Perfect zichtbaar vanaf de mooie oever. Je kunt de brug ook bekijken tijdens een boottochtje door de meanders van de Lot.

RESERVEREN

Het kasteel van Bonaguil, een juweeltje van middeleeuwse architectuur, gelegen tussen de Perigord en de Quercy, dichtbij Fumel, is één van de mooiste burchten van Frankrijk.

 

Deze burcht, gebouwd in de 13e eeuw en vervolgens veranderd en uitgebreid op het einde van de 15e en het begin van de 16e eeuw door baron Bérenger de Roquefeuil, iheeft een indrukwekkend verdedigingssysteem. In haar geschiedenis  onderging het dan ook geen enkele militaire aanval.. Het kasteel van Bonaguil is het perfecte voorbeeld van de evolutie van architectuur. Het neemt je mee naar de tijd van de ridders met z'n donjon, torens, kazematten, kanongaten, ophaalbrug en grachten..

De top van de donjon is voorzien van een terras en biedt een prachtig zicht over het geheel van de burcht en het groene landschap eromheen. Het favoriete kasteel van de familie.

 

De eerste week van augustus tijdens het festival van Bonaguil-Fumel zijn er in het kasteel en in het Natuurtheater van Fumel diverse theaterstukken.

RESERVEREN

Gouffre de Padirec, De afgrond van Padirac, een natuurlijke uitholling met 33 meter doormeter en 75 meter diep, Gelegen op de Causse de Gramat, vormde zich bij het instorten van een gewelf. Op de bodem van de afgrond, op 103 meter onder de grond om precies te zijn, stroomt een ondergrondse rivier. Daar wachten bootjes voor een tocht over de rivier Plane. 500 meter ga je weer te voet verder naar achtereenvolgens Het Regenmeer met zijn Pendeloque (gigantische stalactiet), de zaal van de Grand Gours met zijn prachtige meer en ten slotte de zaal van de Grand Dôme en zijn indrukwekkend gewelf van 94 meter hoog.

Neem wel een extra trui mee voor in de grot, want het is er erg koel.

De versierde rots van Pech-Merle, gelegen in Cabrerets, in de lieflijke vallei van de Célé, is een belangrijke prehistorische plaats. In 1922 ontdekt en in 1926 opengesteld voor het publiek. De grot bevat veel druipstenen en opmerkelijke rotstekeningen. Tegen een achtergrond van stalactieten, stalagmieten en druipsteengordijnen vind je veel voorhistorische tekeningen, schilderingen en gravures van menselijke silhouetten, paarden, mammoeten, bizons en beren.

RESERVEREN

De rivier Lot, een zijrivier van de Garonne, stroomt door groene landschappen. In de Quercy is deze zachte vallei beroemd om:

- haar wijngaarden van de wijnstreek van Cahors

- Saint-Cirq-Lapopie het prachtige hooggelegen dorp

- Puy-l'Évêque een middeleeuws dorp in het hart van de wijnstreek

- het kasteel van Cénevières, burcht en renaissancepaleis

- Cahors en Figeac, de twee Kunst- en geschiedenissteden van de Quercy

Tip: Een cruise per boot op het water van de Lot is ook een prima manier om de vele schatten van deze vallei te ontdekken, en wil je het voor de camping doen, huur je gewoon een kano

Heerlijk een dagje stappen in Sarlat waar op de markt kleinkunstenaars je verrassen met hun kunsten. Er is een groot aanbod van kleine (spciaal) winkeltjes met kunst en kleding, er zijn veel restaurantjes en het is er altijd gezellig.

RESERVEREN

NAAR BOVEN

 

 

Voorzieningen:

Camping open van 1 april tot 1 oktober

Receptie: openingsuren van 08.00 tot 21.00 uur,

ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd

Betalen met creditcard mogelijk: mastercard | visacard

Reserveren voor het hoogseizoen aan te raden

Gesproken talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels

Gratis WIFI op de gehele campsite

 

Bar en Recreatieruimte

  In hoogseizoen:

* Live muziek avonden, alsook Pool en Dart avonden

* Snack en broodjes bar met natuurlijk de pizza, maar ook

  een simpele gezonde maaltijd,

* Camping winkel met vers brood en een aantal dagelijkse

  boodschappen

 

Gevaccineerde en aangelijnde hond is welkom

BBQ bij voorkeur gas, maar ook houtskool mag

 

Onze fotograaf maakt van jullie heerlijke familieportretten

Onze masseur helpt je bij nek of schouder klachten (RSI)

 

Zwembad, 22 x 8 meter! Géén SHORTS s.v.p. !

Peuter bad

Kinderspeeltoestellen voor de kleintjes, daarbuiten een natuurlijke speelomgeving

Multi sportveld, voetbal, volleybal

Tafeltennis

Jeu de boules baan

Strand aan de rivier

In de rivier: visgelegenheid, kanoën en zwemmen

 

Wasmachine, droogtrommel en strijken

Invriezen koelelementen

Water tappunt maximaal 50 meter

Elektrische aansluiting mogelijk 10 ampère, euro stekker (CEE) noodzakelijk

Ook geschikt voor kampeerauto's >8 m en > 4 ton

Stortbak voor chemische toiletten

 

Op de camping vragen wij rokers om met de niet-rokers  rekening te houden.

 

Toeristenbelasting vanaf 18 jaar € 0,60 / p.p.p.d.

Milieubijdrage € 0,25 p.p.p.n.

 

Er worden geen cheques geaccepteerd

 

Camping *** Le Clos Bouyssac

46700 Touzac, France

Telf:   0033 5 65 36 52 21

Email: info@leclosbouyssac.eu

Camping.fr : annuaire des campings en france et annonces de location (caravane, mobilhome, campingcar)